Zoti ka kontrollin: ki besim
28. Shtator E Enjte

‘Shpresa ime është te ti’ Psalmet 39:7 NKJV

Jeta rrallëherë zhvillohet pikërisht ashtu si ne shpresojmë ose mendojmë. Kur Jobi humbi gjithçka, ai tha: ‘Cila është forca ime që ende të mund të shpresoj dhe cili është fundi im që të mund ta zgjas jetën time? A s'jam fare pa ndihmë në veten time dhe a nuk është larguar nga unë dituria? (Jobi 6:11, 13 NLT). Megjithatë, në fund, Jobi mori dyfishin e asaj që kishte humbur. Por përvojat dhe sfidat që ai kishte kaluar ndryshuan thellësisht qasjen e tij ndaj Perëndisë. ‘E pranoj që mund të bësh gjithçka, dhe që asnjë nga planet e tua nuk mund të pengohet...Veshi im kishte dëgjuar të flitej për ty por tani syri im të sheh’ (Jobi 42:2, 5 NIV).

Ç'kishte zbuluar Jobi? Që Perëndia është sovran! Ai nuk është shërbëtori ynë, ne jemi shërbëtorët e tij. Ne duhet të bindemi nga Fjala e Tij për të ecur në bekimin e Tij - por rezultati final i gjithçkaje qëndron në duart e Tij dhe jo tonat. Shumë prej nesh luftojnë me kontrollin. Ne dëshirojmë të kemi kontroll jo vetëm mbi rrethanat tona, por edhe mbi synimet, planet, marrëdhëniet dhe gjithçka që na prek.  Kjo frikë e tillë shpesh është një tregues i një dëshire të pavetëdijshme për të qenë të pavarur nga Perëndia; të jemi krye-administratorë të fatit tonë. Ndonjëherë është rezultat i rritjes në një mjedis kaotik dhe vendosjes për të mos përsëritur përvojat e jetës së hershme. Ndoshta mendon se je në kontroll të jetës tënde për shkak të arritjeve të tua arsimore, financiare ose të tjera. Nuk është e vërtetë.

Perëndia ka mundësuar të bësh gjithçka që ke bërë. Pali shkruan ‘Por me hirin e Perëndisë jam ai që jam; dhe hiri i tij ndaj meje nuk qe i kotë, madje jam munduar më shumë se gjithë të tjerët, jo unë, por hiri i Perëndisë që është me mua’ (1 Korintasve 15:10 NLT). Sot Zoti ka kontrollin: ki besim.