Ti gjendesh në një kohë prove
30. Nëntor E Martë

‘Fjala e Zotit e vuri në provë [Jozefin], deri sa u plotësua ajo që kishte thënë’ Psalmi 105:19 CEV

 

Perëndia mund mos të të përgjigjet saktësisht kur do ti, por Ai është gjithmonë në kohë. ‘Ai nuk u refuzon asnjë të mirë atyre që ecin drejt’ (Psalmi 84:11 NKJV). Është e vështirë që të shohësh Perëndinë që bekon të tjerët ndërkohë që ti je i detyruar që të presësh. Bibla na thotë: ‘Fjala e Zotit e vuri në provë [Jozefin], deri sa u plotësua ajo që kishte thënë’. Plani i Perëndisë ishte që Jozefi të jetonte në një pallat, megjithatë për vite me rradhë ai jetoi në një burg, u akuzua për krime që nuk i kreu kurrë. Por pikërisht atje ai takoi një shërbëtor të cilin faraoni e dëgjonte dhe përmes lidhjes së tij, ai u ngrit në detyrë si numri dy në Egjipt.

Kupto këtë: kur ti ecën me Perëndinë, mundësitë e tua për të përparuar rregullohen sipas planit të Tij, jo veprimeve të dikujt tjetër. Dhe përgatitja gjithmonë i paraprin ngritjes në detyrë. Kur Elia thirri zjarrin prej qiellit në Malin Karmel, të gjithë e admiruan dhe e duartrokitën. Por pas kësaj ai kaloi vite duke jetuar përmes një zie buke dhe i vetmi mik që i kishte mbetur ishte një vejushë e varfër. Së bashku, ata duhej t’i besonin Perëndisë për çdo vakt. Pikërisht atëherë Elia mësoi mësimet e rëndësishme mbi përulësinë, udhëheqjen hyjnore dhe besimin tek Perëndia në kohë nevoje; gjërat që jo domosdoshmërisht kanë kuptim për mendjen tonë natyrore.

Kur Perëndia do të ndërtojë diçka të madhe, Ai merr kohë për të hedhur një themel të fortë. ‘Jezusi rritej...në hir përpara Perëndisë dhe njerëzve’ (Luka 2:52 NIVUK). Jepi vetes kohë që të rritesh. Lejoje Atë që të ndërtojë një themel poshtë teje, që do të të mbajë ty dhe bekimet që Ai ka ndërmend të të japë në vitet që do të vijnë.