Mos ji një ankues
15. Shkurt E Shtunë

‘Bëni çdo gjë pa u ankuar’ Filipianëve 2:14 NLT

Në një prej serive komike të Peanuts, Lucy thotë: ‘Djalë, ndjehem shumë poshtë sot’. Vëllai i saj i vogël Linus, që ishte gjithnjë paqebërësi, i përgjigjet: ‘Mbase unë mund të të ndihmoj. Përse nuk zë vendin tim përballë TV dhe unë po të përgatis diçka për të ngrënë? Ndonjëherë gjithçka që kemi nevojë është një përkujdesje e vogël për të na bërë që të ndjehemi më mirë’. Disa minuta më vonë, Linus i sjell Lucy-t një sanduiç, disa biskota me copa çokollate dhe qumësht. ‘A ka ndonjë gjë tjetër që mund të të sjell? Ndonjë gjë që mua s’më ka shkuar ndërmend?’, pyet ai. ‘Po’, përgjigjet Lucy. ‘Ka diçka që ty s’të ka shkuar ndër mend. Unë nuk dua të ndjehem më mirë!’. E vërteta është se disa njerëz nuk duan të ndjehen më mirë – ata thjesht duan vëmendje dhe ata e marrin atë me anë të ankimit. A njeh ndonjë person të tillë? Bibla na e thotë në mënyrë të përsëritur që të qëndrojmë larg ankimit. Duhet shumë ndershmëri që ta pyesësh veten: ‘Sa shumë prej gjërave që them fokusohet tek ankimi mbi situatën në vend që të përpiqem ta përmirësoj atë? A e kam ndërtuar jetën time përreth njerëzve që ndjehen njësoj, njerëz të cilët me shumë mundësi do të mërziteshin nëse unë do të vendosja të rritesha dhe të adoptoja një sjellje më të mirë? A po jetoj në të shkuarën, duke ushqyer plagë të vjetra, duke refuzuar që të fal të tjerët dhe veten time?’ Vetëm koha nuk shëron – vendimi për të ecur përpara të shëron. Jezusi tha se njohja e së vërtetës na bën të lirë (shiko Gjoni 8:32). Në momentin që je i gatshëm të përballesh me të vërtetën mbi sjelljen tënde dhe të bësh diçka për të, jeta jote do të fillojë për përmirësohet. Edhe një mendim tjetër: Pali tha: ‘Jini gjithmonë të gëzuar...Për çdo gjë falënderoni sepse i tillë është vullneti i Perëndisë në Krishtin Jezus për ju’ (1 Thesalonikasve 5:16-18 NIV, Botimi 2011). Ky është vullneti i Perëndisë – prandaj bëje!