Fëmijët e tu kanë nevojë për kohën tënde
13. Mars E Mërkurë

‘I lini fëmijët e vegjël të vijnë tek unë’ Marku 10:14 KJV

A mund ta imagjinoni dot se si u ndjenë këta fëmijë kur Jezusi i qortoi vetë dishepujt e Tij se i kishin larguar ata dhe u tha: ‘Ejani tek unë’? Sa shumë fate u ndryshuan atë ditë për shkak se Ai i deshi ata të vegjël dhe kaloi kohë me ta? Ai u dha atyre diçka që çdo fëmijë ka nevojë dhe meriton – vetë-vlerësim dhe dinjitet për vetë mendimet dhe opinionet e tyre. Kur ti më dëgjon, kjo do të thotë se ajo që unë them ka vlerë. Dhe më e rëndësishmja, unë kam vlerë për ty. Pas vitesh të tëra që ka dëgjuar fjalët si: ‘Mos më mërzit...Mbylle gojën!...Nuk kam kohë’, diçka e rëndësishme brenda një fëmije fillon të vdesë – krijueshmëria dhe vetë-besimi. A mund të imagjinosh ta përballosh jetën pa ato cilësi? Ti thua: ‘Por unë jam shumë i zënë’. Kjo mund të jetë e vërtetë, por ti sigurisht që nuk je më i zënë se sa Jezusi dhe Ai gjeti kohë për fëmijët. Prindër a po dëgjoni? Presioni është i madh. Sot shumë fëmijë kryejnë krime që i bëjnë të rriturit. Dhe duke folur në përgjithësi, kur ne i studiojmë ata, zbulojmë se për shkak se ata nuk mësuan kurrë që t’i shprehnin emocionet e tyre në mënyra ndërtuese, ata përfundojnë duke u sjellë në mënyrë shkatërruese! Kur ishte fëmijë ai merrte çekiçin dhe e thyente copash lodrën e vet; tani si një burrë i rritur ai e përplas grushtin pas murit. Masa e këmishës së tij ka ndryshuar, por mesazhet përbrenda kokës së tij janë ende të njëjta – askush nuk e dëgjon, askush nuk e kupton, askush nuk kujdeset për të. Kjo është diçka serioze. Nëse mendon je duke bërë shumë prej shumë pak – atëherë mendo sërish. Nëse fëmijët po kërkojnë vëmendjen tënde, kushtoji atyre kohë. Bëje siç duhet dhe do të jetosh me kujtime të mrekullueshme. Bëje gabim dhe do të jetosh me keqardhje.