A je afër limitit të durimit tënd?
5. Dhjetor E Mërkurë

‘Lëre atë që të të mbajë shqetësimet e tua’ 1 Pjetri 5:7 TLB

Tek filmi ‘I Pakufishëm’ (‘Limitless’), aktori Bradley Cooper zbulon një drogë e cila vë në punë të gjithë kapacitetin e trurit të tij. Ai mund të mësojë gjuhë të tjera dhe matematikë të ndërlikuar shumë herë më shpejt sesa njerëzit e zakonshëm. Ai mund të kujtojë çdo gjë që ai ka lexuar apo parë. Ai mund të analizojë më shpejt dhe më në brendësi gjëra të cilat as ekonomisti më i mirë nuk mund t’i bëjë. Ai është pa kufij. Dhe ai e përdor aftësinë e tij për të fituar miliona dhe për të patur sukses të madh. Sot, 50% e njerëzve janë të stresuar nga marrëdhëniet e tyre. Mbi 60% janë të stresuar nga puna. Mbi 70%  janë të stresuar nga paraja. Nëse po thua: “Kam arritur kulmin!”, kjo është fjala jote për sot: “Lëre Atë që të mbajë të gjitha shqetësimet dhe problemet e tua, sepse ai gjithmonë mendon për ty dhe është gjithmonë duke të të parë ty dhe çdo gjë që të shqetëson”. Ti thua: “Nëse ti do ta shikoje programin tim ditor, ti do ta kuptoje pse jam në cakun e kufirit tim”. Kush e bën programin tënd çdo ditë? Një nga tre personat do ta bëjë: Ose do ta bëj dikush tjetër, ose do ta bësh vetë, ose do t’i kërkosh Zotit që të bëj programin tënd. Një nga arsyet pse Zoti na bën që të arrijmë deri në kulmin e durimit tonë, është që të nxisë diçka brenda nesh që të shkojë tek Ai për ndihmë, për fuqi dhe për udhëzim. Ka shumë gjëra në jetë që nuk mund t’i përballosh, por nuk ka asgjë në jetë që ti dhe Zoti bashkë nuk mund ta përballoni. Sekreti është tek gjërat që Zoti do që vetëm ti t’i përballësh dhe t’ja besosh të tjerat Atij.